Az Oriens egy független, magántulajdonban levő vállalatcsoport, amely Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában működtet és vásárol cégeket


6

vállalat

250m EUR

konszolidált árbevétel

2000

munkavállaló

15

éves múlt


Történetünk


Az Oriens 2007-ben alakult meg. Az alapítók közül hárman, Orbán Krisztián, Macher Flóra és Delikát Zsuzsa a mai napig együtt dolgoznak. Az alapítást követő első években felbecsülhetetlen segítséget nyújtott számunkra George Herbert Walker támogatása – az ő segítsége nélkül ma nem létezne az Oriens. Köszönettel tartozunk Holtzer Péter támogatásáért és John.C Whitehead tanácsaiért is.

Az Oriens 2010 óta vásárol vállalkozásokat Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és aktív tulajdonosként támogatjuk cégeinket abban, hogy nemzetközi szinten is sikeres vállalattá fejlődjenek. Cégeinket segítjük abban, hogy intézményesített folyamatok bevezetésével és növekedési lehetőségek biztosításával szintet tudjanak lépni és az alapító személyétől és személyiségétől függő vállalkozásból professzionális vállalattá váljanak.

Jelenleg hat vállalat tartozik vállalatcsoportunkhoz, amelyek mindegyikéről elmondható, hogy jelentős növekedésen ment át az Oriens tulajdonszerzése óta. Büszkék vagyunk arra is, hogy minden tulajdonos, akitől valaha céget vásároltunk, elégedett vállalkozásának eladás utáni fejlődésével.

Csapatunk


Büszkék vagyunk rá, hogy szavahihetőek vagyuk, nyitottak vagyunk a másoktól való tanulásra, és felvállaljuk a véleményünket. Mindemellett két lábbal a földön járunk, és nem ijedünk meg az állítólagosan alacsony hozzáadott értékű munkáktól sem. Röviden: tulajdonosok vagyunk, nem szolgáltatók.


Az Oriens alapítója és ügyvezető partnere, a Befektetési Bizottság tagja

MBA diploma az MIT Sloan-ról, MALD diploma a Fletcher School of Law and Diplomacy-ról


Az Oriens partnere, a Befektetési Bizottság tagja

Kitüntetéses MSc diploma és PhD fokozat a London School of Economics and Political Science-ről, MSc diploma a Budapesti Corvinus Egyetemről


Director, Kutatási vezető, a Befektetési Bizottság tagja

MSc diploma a Budapesti Corvinus Egyetemről


Associate Director

Kitüntetéses MSc diploma a London School of Economics and Political Science-ről


Associate Director

MSc diploma a pozsonyi Comenius Egyetemről


Vice President

Kitüntetéses MSc diploma a Budapesti Corvinus Egyetemről és a Rotterdam School of Management, Erasmus University-ről


Vice President

Kitüntetéses MA diploma a prágai Károly Egyetemről


Vice President

MPhil diploma University of Cambridge-ről


Associate

MSc diploma a Budapesti Corvinus Egyetemről és a University College Dublin-ról


Associate

MSc diploma a Budapesti Corvinus Egyetemről és az Universidad Adolfo Ibanez-ről


Associate

Kitüntetéses MSc diploma a Sciences Po Strasbourgról és a prágai Károly Egyetemről


Associate

Kitüntetéses MScBA diploma a Rotterdam School of Management, Erasmus University-ről


Senior Analyst

MSc diploma a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetemről


Senior Analyst

MSc diploma a Budapesti Corvinus Egyetemről és a University College Dublin-ról


Senior Analyst

MSc diploma a Cseh Műszaki Egyetemről


Financial and Fund Administration Manager

MSc diploma a Budapesti Műszaki és Gazdálkodástudományi Egyetemről,
Association of Chartered Certified Accountants [ACCA]


Recruitment Expert

MSc diploma a Budapesti Műszaki és Gazdálkodástudományi Egyetemről


Recruitment Specialist

MSc diploma a Pécsi Tudományegyetemről


Controlling Manager

MA diploma a Budapesti Gazdasági Egyetemről,
Okleveles könyvvizsgáló - Magyar Könyvvizsgálói Kamara


Financial and Fund Administration Manager

MSc diploma a Budapesti Corvinus Egyetemről,
Mérlegképes könyvelő a Budapesti Gazdasági Főiskoláról


Financial Assistant

BA diploma a Budapesti Gazdasági Egyetemről


Financial Associate


Vállalataink


Az ADK a csúcskategóriás moduláris építkezési piac egyik világszinten vezető vállalata. A németországi székhelyű cég kulcsrakész megoldásokat kínál laboratóriumok, kórházak, műtők és intenzív osztályok, idősotthonok és magas szintű biztonságot igénylő adminisztratív épületek számára.

ADK

Moravia Containers a cseh moduláris építkezési piac vitathatatlan vezetője. Három nagymúltú gyártóegység tartozik hozzá, amelyek lefedik a lakossági és higiéniai konténerek valamit a moduláris építkezés területeit, ezek az alábbiak:

Moravia Containers

A CEAH egy közép-kelet-európai vállaltcsoport, amely az ipari automatizáció területén kínál komplex szolgáltatásokat. A csoport egésze képes kulcsrakész ipari automatizációs megoldásokat kínálni a gépépítéstől a mérnöki szolgáltatásokon valamint az irányítástechnikán át az intralogisztikáig. A cégcsoport együttes tapasztala átível az autó-, a gyógyszer-, az élelmiszer- és az elektronikai iparon is.

A cégcsoport egymással szoros együttműködésben levő vállalatokból áll:
‌ ‌ ‌
‌ ‌

CEAH

Mélyfagyasztott pékáru franchise operátor 2200 eladási ponttal, amely hálózat Magyarországra (2. legnagyobb piaci szereplő), Horvátországra (3. legnagyobb piaci szereplő), Szlovákiára és Bosznia-Hercegovinára terjed ki.

Pek Snack

A Tom Market a vezető független, magyar kisbolt franchise hálózat.

Tom Market

A Flosman egy vezető cseh kiskereskedelmi lánc, kiváló vidéki lokációkkal.

Flosman

Befektetési stratégiánk


Stabil piaci pozícióval és jó növekedési lehetőségekkel rendelkező vállalkozásokban vásárolunk 100%-os tulajdonosi részesedést. Rendszerint olyan cégeket veszünk, amelyeket az alapító-tulajdonos nyugdíjazáshoz közeledve utódlás hiányában szeretne biztos kezekben tudni, a cég további fejlődését és a munkavállalók jövőjét biztosítani. A cégek belső folyamatainak professzionalizálásával igyekszünk szilárd alapot biztosítani cégeinknél az organikus növekedésen és további felvásárlásokon keresztüli fejlődéshez.

Befektetési kritériumok


A fenti értékhatároknál kisebb és nagyobb cégeket is vásároltunk már eddigi tevékenységünk során. Ezt a gyakorlatot a jövőben is folytatni szeretnénk azokban az esetekben, amikor stratégiai szempontból erősen indokoltnak látjuk.

Környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási irányelveink (ESG)


Az Oriens, mint a kelet-közép-európai régió egyik vezető befektetője, elkötelezett amellett, hogy befektetései előremozdítsák a globális fenntarthatósági tényezőket is. Ennek teljesülése érdekében a befektetési folyamatunk minden szakaszának szerves részét képezi a fenntarthatósági szempontok érvényesítése is. Már a befektetési folyamat első lépéseitől kezdve figyelembe vesszük az ESG szempontokat és fenntarthatósági kritériumokat, majd a cégek átvilágítása során is figyelmet szentelünk ezeknek a tényezőknek. A befektetés utáni rendszeres ellenőrzés szintén kulcsfontosságú része felelős tevékenységünknek.

2021 óta PRI tagságunk is kifejezi elkötelezettségünket a fenntarthatósági kérdések iránt.

Fenntarthatósági tájékoztató: Nyilatkozat 1, Nyilatkozat 2

Befektetési politikánk

Karrier


Folyamatosan keressük jövőbeli munkatársainkat, akik okosak, őszinték és két lábbal a földön járnak. Szívesen látjuk jelentkezését, ha egyetemi tanulmányai végén jár vagy esetleg néhány évnyi munkatapasztalattal már rendelkezik és örömmel csatlakozna hozzánk. Kérjük, küldje el önéletrajzát és motivációs levelét az alábbi elérhetőségre: hr@oriensim.com

Kapcsolat


Amennyiben bármilyen kérdése van, kérjük, keressen minket az alábbi elérhetőségen: info@oriensim.com

Budapesti iroda
József Attila utca 1.
Budapest 1051

Prágai iroda
Masarykovo nábřeží 247/14
Praha 110 00